Begrafenis in Tilligte

Wilt u een begrafenis in Tilligte georganiseerd hebben. Dan kunt u ons, Kienhuis Uitvaartverzorging, gevestigd in Denekamp, bellen om samen met u tot een passende plechtigheid te komen. Met onze ervaring met begrafenissen op zowel het rooms katholieke kerkhof in Tilligte en de hervormde begraafplaats in Ootmarsum kunnen wij u altijd helpen. Wilt u een begrafenis buiten Tilligte, maar in de regio Twente, dan kunnen wij als Uitvaartverzorging Kienhuis u ook terzijde staan.

Rooms katholieke kerk & kerkhof

De H.H. Simon en Judaskerk is een rooms-katholieke kerk aan de Ootmarsumsestraat 138 in Tilligte in de Nederlandse gemeente Dinkelland. De kerk is gewijd aan de apostelen Simon en Judas Taddeüs.

Geschiedenis

De eerste kerk op deze plaats werd in 1830 gebouwd en viel onder de parochie van Ootmarsum. De bijkerk werd gewijd aan de apostelen Simon en Judas Taddeüs, net als de hoofdkerk in Ootmarsum. In 1891 werd Tilligte een zelfstandige parochie. In dat jaar werd direct een nieuwe pastorie gebouwd. De oude waterstaatskerk bleek te klein en werd in 1915 afgebroken. De nieuwe kerk werd ontworpen door architect Alexander Kropholler in traditionalistische stijl. Het is een eenbeukige kerk, met klokkentoren aan de zijkant. De eerste steen werd gelegd op 15 juni 1916 en al op 24 oktober van dat jaar werd de kerk ingewijd door aartsbisschop Henricus van de Wetering. De vensters van de kerk werden in de jaren 50 ontworpen en uitgevoerd door de Oldenzaalse glazenier Jan Schoenaker. Tussen 1995 en 1999 werd de kerk gerestaureerd. In 2002 werd een Mariakapel gebouwd. De kerk is tot op heden in gebruik bij het parochieverband Lumen Christi, waar de parochie Sint-Simon en Judas in 2002 in opging. Het gebouw is een gemeentelijk monument.

Achter de kerk is de Rooms Katholieke begraafplaats. Deze is op loopafstand van de kerk en aula Terra Nova.

Opbaring in Aula Terra Nova

Wij denken graag met u mee wanneer u, uw geliefde of uw familie in de aula Terra Nova in Tilligte opgebaard wil worden. De aula is achter de kerk en op loopafstand van de kerk en de begraafplaats. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Opbaring thuis in Tilligte

Een opbaring thuis in Tilligte behoort meestal ook tot de mogelijkheden voor uw passende uitvaart. Wilt u meer informatie over een thuisopbaring, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl